Extra ondersteuning

• Leerlingenzorg
• Decaan
• Mediatheek

Decaan en loopbaanbegeleiding (LOB)

Tijdens je schoolloopbaan maak je verschillende (studie)keuzes. Zo heb je na de basisschool gekozen voor Het Stedelijk. En ook tijdens je schoolloopbaan op onze school neem je belangrijke beslissingen. Je gaat bijvoorbeeld een keuze maken voor een profiel, sector, vakkenpakket of beroepsgerichte afdeling. Tijdens de keuzebegeleidingslessen helpen je coach en de decaan je bij het maken van deze keuzes. Aan het einde van je schoolloopbaan maak je een goede keuze voor een vervolgopleiding, een opleiding die helemaal bij jou past.

De decaan en coaches weten veel van opleidingen en beroepen en de verschillende keuzemogelijkheden. Ook geven zij actuele informatie over open dagen, studiefinanciering, leerplicht en inschrijvingen bij vervolgopleidingen. Daarnaast organiseert het decanaat diverse activiteiten die je kunnen helpen bij de schoolloopbaankeuzes zoals  informatieavonden, voorlichtingen, schoolbezoeken en een oud-leerlingenavond. Want ervaringen opdoen is erg belangrijk bij het maken van een keuze in je schoolloopbaan. Deze begeleiding wordt meestal samengevat onder de noemer LOB. LOB staat voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding.

Team leerlingenzorg

Persoonlijke aandacht

De sfeer op onze school en de aandacht voor jou, zorgen dat je met plezier naar school gaat. We helpen je het beste uit jezelf te halen. Soms heb je daarbij wat extra hulp nodig. Je coach heeft veel contact met jou en je ouders en vraagt als het nodig is extra ondersteuning bij team leerlingenzorg.

Persoonlijke aandacht voor onze leerlingen begint al bij de aanmelding. We gaan in gesprek met de leerkracht van groep 8 van je basisschool. We bouwen verder op wat je daar allemaal hebt geleerd in de acht jaren dat je daar zat.

Ondersteuning op maat

Als je extra ondersteuning nodig hebt, kijken we samen met jou wat het best bij je past. In team leerlingenzorg zitten deskundigen die jou, je ouders en de docenten in school begeleiden en er voor zorgen dat jij met behulp van passende ondersteuning je diploma kunt halen!

 Team leerlingenzorg bestaat uit specialisten:

  • dyslexiecoach,
  • leerlingbegeleider
  • intern begeleider
  • onderwijsgeneralist
  • onderwijszorgcoördinator

We werken samen, in de klas, in kleine groepjes of individueel. Dat kan in de vorm van dyslexiecoaching, faalangstreductietraining, of in persoonlijke gesprekken.

De onderwijszorgcoördinator, de onderwijsgeneralist en de gezinsgeneralist van het OZC vormen samen het Onderwijs Zorg Steunpunt (OZS). In overleg wordt ondersteuning op maat mogelijk gemaakt.

Goede afstemming met thuis

Je ouders betrekken we steeds bij alles wat op school gebeurt. Als je extra ondersteuning van team leerlingenzorg nodig hebt, bespreken we dat met jou en je ouders. We houden je ouders gedurende het traject natuurlijk op de hoogte. Samen zorgen we ervoor dat jij verder kunt op weg naar je diploma.

In de Nota leerlingenzorg staat uitgebreider beschreven hoe Het Stedelijk ondersteuning aanbiedt. Nota leerlingenzorg  en de Onderwijszorgroute

Meer weten? Stuur een mail naar Edith Nijenhuis- Onderwijszorgcoördinator via e.nijenhuis@hetstedelijkzutphen.nl

 

De mediatheek

De mediatheek is een rustige plek om te werken, lezen of te leren. Je kunt er gebruik maken van computers en we hebben een gezellige leeshoek.

Verder kun je hier:

Zoeken in diverse informatiebronnen (boeken, databanken, etc.) voor het maken van schoolopdrachten;

  • boeken, Dvd’s, tijdschriften lenen;
  • kopiëren of printen.

We hebben op beide locaties een mediatheek, waar je iedere schooldag terecht kunt.
Vragen of suggesties: de mediatheekmedewerkers helpen je graag! Of stuur een mail naar de mediatheek.

Catalogus mediatheek

In onze online catalogus kun je boeken, luisterboeken, DVD’s en tijdschriften zoeken. Je kunt ook zien of deze aanwezig zijn in de mediatheek, of al uitgeleend. De catalogus kun je bekijken via de website. Klik op login en kies dan voor catalogus mediatheek. Met de gratis Aura Library app kun je onze mediatheekcatalogus altijd en overal benaderen met je smartphone en/of tablet. Na het downloaden selecteer je onze school en meld je je aan met het nummer op je leerlingenpas.